Sprøytebehandling ved ereksjonssvikt

Disse medikamentene skal ikke brukes av pasienter som står på Marevan® 

Første injeksjon skal alltid foretas av lege eller spesialsykepleier. 

Typer medikamenter

Androskat® og Papaverin/Regitin® inneholder samme virkestoff - papaverin og fentolamin. Medikamentene finnes i en styrke, henholdsvis 15mg/0,5 mg. Til å trekke opp fra ampullen anbefaler vi ”insulinsprøyte” på 1 ml – det er sprøyte og spiss i ett.
Knips all væsken ned i den nederste delen av ampullen. Knekk av toppen. Fjern hetten over stemplet og over spissen på sprøyten. Trekk opp den dosen du skal ha. Fjern luft fra sprøyten.

Caverject Dual® kommer i ferdig sprøyte, i to forskjellige doseringer, 10 mikrogram og 20 mikrogram. Skru på sprøyten slik at pulver og oppløsningsmiddel blandes. Vri på sprøyten for å få riktig dose. Nærmere bruksanvisning får du sammen med sprøyten.

Hvordan sette sprøyten

Vask hendene. Hold penis i et godt grep – litt på strekk. Plasser tommelen på ”klokken 12” og to fingre under. Klem lett slik at svamplegemet ”buler” litt frem. Sett sprøytespissen inn fra siden, rett inn i svamplegemet. – mellom klokken 9-11 eller klokken 1-3. Fig 3. og Fig 2. Ikke sett den rett ovenfra klokken 12, på undersiden, i penishodet, penisroten eller i blodårer. Fig 1. Hvis sprøyten settes utenfor svamplegemet får du ingen effekt, men det skjer heller ingen skade. Varier om du setter sprøyten på høyre eller venstre side for å unngå irritasjon i/på penis.

 


For å komme inn i svamplegemet, må nesten hele sprøytespissen inn.
Legg tommelen på stemplet og trykk inn væsken. Det skal være liten eller ingen motstand. Når du skifter grep fra å stikke til å skulle trykke på stemplet, er det fort gjort å trekke spissen litt ut og på den måten komme utenfor svamplegemet. Vær litt obs på det.
Trekk ut spissen og klem litt over innstikkstedet.
Kast sprøyten i en boks som du leverer apoteket når den er full.

Virkning

Er sprøyten satt riktig, kan du forvente effekt etter cirka 10 minutter. Ereksjonen vil vedvare så lenge stoffet er virksomt, 1-2 timer. Dette også etter en utløsning. Det skal gå 48 timer mellom hver sprøyte og den kan settes max 3 ganger per uke.

Bivirkning

Er dosen for høy, kan du få en forlenget ereksjon. Varer den mot 4 timer bør du legge på noe kaldt/ta en kald dusj, for å se om det hjelper. Går ikke ereksjonen ned med dette tiltaket, må du til en lege for å få motgift. Det er svært viktig at du oppsøker hjelp i et slikt tilfelle.

Dosering

Doseringen er individuell. Følg lege og/eller sykepleiers anvisning.